Afgelopen week was het weer zover: De Studer-dag die ditmaal in het teken stond van slimme energieopslag/ hernieuwbare energie. De technische training werd verzorgd door Tommaso Carbonaro van Studer Innotec waarbij actuele thema’s zoals o.a. het behalen van optimaal rendement, variabele energietarieven en efficiënter energiemanagement behandeld werden. Ook de mogelijkheden en wijze van integratie van batterij-gekoppelde energieopslagsystemen (zowel hard- als softwarematig) met het net en/of bestaande solarinstallaties kwamen uitgebreid aan bod.

Anastasios Kavvouras van Sunlight richtte zich vanuit zijn expertise op het onderdeel lithium batterijen en battery-management systemen. De training was interactief waardoor er inhoudelijk gereageerd kon worden op de diverse technische vraagstukken. Door de deelnemers werden vooral veel praktijkvoorbeelden ingebracht en behandeld. 

Tijdens de lunch bleek eens te meer hoe actueel het thema energietransitie is en waarom het kunnen beschikken over voldoende energie op zelfgekozen momenten steeds belangrijker wordt. Er werd onder de deelnemers dan ook veel kennis en ervaring uitgewisseld. 

                                                                 

 

 

 

 

Een aantal systemen stond (en staat) in onze demoruimte opgesteld die ook na de training toegankelijk is. De mogelijkheid om fysiek kennis te maken met de diverse apparatuur blijft bestaan.