Trojan® Battery Company lanceert de Trillium™ serie –

intelligente lithium-ionbatterijen voor deep-cycle toepassingen

Met de Trillium™-lijn breidt Trojan® Battery Co., LLC zijn portfolio uit met intelligente lithium-ionbatterijen. Trillium™ is ontwikkeld in de VS en is in eerste instantie verkrijgbaar in 3 versies. De nieuwe lithiumbatterijen van Trojan® bieden de volgende producteigenschappen en voordelen:

  • LFP (Lithium Ferrum Fosfaat) technologie met de hoogste capaciteit – Meer energie voor een langere looptijd en minder ruimtebeslag bij een kleinere accu
  • Microprocessorgebaseerde intelligentie – geïntegreerde laadstatusweergave met real-time statusanalyse, algemene statusanalyse en geavanceerde controlealgoritmen
  • Automobielcomponenten – hermetisch gesloten contactrelais ontworpen voor 1 miljoen cycli en met een verbeterde kortsluitingsbeveiliging; CAN-buscommunicatie
  • IP67-beschermingsgraad – de hoogste milieukwalificatie in deze productklasse, die het gebruik in veeleisende omgevingen mogelijk maakt en tegelijkertijd bescherming biedt tegen stof en vocht.
  • Technologie en kwaliteit uit de VS – Trillium™ is ontwikkeld en ontworpen met de legendarische betrouwbaarheid van Trojan®, eersteklas componenten en hoge kwaliteitsnormen. In tegenstelling tot de meeste concurrerende lithiumproducten wordt Trillium™ momenteel in de VS geproduceerd.

De fabrikant adverteert met de volgende zinnen: „De intelligente lithiumbatterij van Trojan® biedt meer looptijd, een langere levensduur en meer veiligheid dan concurrerende lithium-ionproducten in het industriële marktsegment. Met een levensduur van meer dan 5.000 cycli maximaliseert Trillium™ de totale energiedoorvoer en verlaagt het de bedrijfskosten“.