Introductie TBB BS acculaders

Accu’s zijn er tegenwoordig in vele soorten en maten, met specifieke eigenschappen en geschikt voor veel verschillende doelen. Eén eigenschap hebben alle accu’s gemeen: Bij verkeerd of te laat opladen raakt de accu beschadigd waardoor de levensduur veel korter wordt. Niet alleen op tijd laden met een correcte laadstroom is van belang, ook de laadspanning moet kloppen. Daarnaast kan de temperatuur van de accu een belangrijke rol spelen bij het op de juiste manier laden van de accu.

Deze kenmerken vormden de basis voor de ontwikkeling van de nieuwe BS acculader. En zo is de BS acculader voorzien van nog veel meer slimmigheden. Geschikt voor AGM, GEL, Nat en zelfs Lithium-accu’s. Eenvoudig in te stellen en af te lezen en standaard voorzien van een temperatuursensor die aan de accupool bevestigd kan worden.

De BS acculader is voorzien van een microprocessor die het hele laadproces stuurt en zo nodig aanpast indien de omstandigheden daarom vragen. Zo wordt de accu optimaal en op een veilige manier onderhouden. De kleur van led-indicatoren aan de voorzijde geven aan of de lader ingeschakeld en in werking (blauw)is… ook indien er een fout geconstateerd wordt (rood) of wanneer het laadproces voltooid is (groen)

De BS acculader heeft tal van beveiligingen en kan permanent aangesloten blijven op de accu. De BS 1210 acculader is volledig stil en daarmee ideaal voor gebruik in caravan of camper. Programmeren gaat eenvoudig met behulp van de functietoets aan de voorzijde. In de handleiding (in o.a. Nederlands, Engels en Duits) wordt met behulp van afbeeldingen uitleg gegeven met betrekking tot het instellen, uitlezen en overige functies.

Alle BS acculaders worden standaard geleverd met degelijke accuklemmen maar kunnen dankzij de kabelogen ook direct aan de accupoolklemmen of terminals van de accu bevestigd worden. De BS-acculader is er als 12v 10 Ampére, 12v 25 Ampére en 12v 40 Ampére. Vanaf de 25 Ampére modellen is de lader uitgerust met twee accu-laad uitgangen voor het gelijktijdig laden van meerdere accu’s. Ideaal in een boot of camper om bijvoorbeeld ook de start-accu op peil te houden.

Download PDF: TBB BS Acculader